Сало не винне в захворюваннях серця і судин

1059 0

Ми у соцмережах:

Сало не винне в захворюваннях серця і судин

Довгий час вважалося, що раціон, багатий жирами, небезпечний для артерій. У зв`язку з цим багатьом пацієнтам призначали препарати, що знижують рівень холестерину. Тепер же медики розвіюють міф, що стосується насичених жирів і їхнього впливу на здоров`я серця.

Упродовж майже 40 років лікарі радили пацієнтам урізувати споживання насичених жирів (до 10% від загального споживання енергії, і рівень споживання жирів в цілому — до 30%), які містяться у вершках, маслі, жирному м`ясі. Але всупереч прогнозам це лише підвищувало ризик серцево-судинних захворювань. У 1970-х було опубліковано дослідження, що пов'язало хвороби серця, рівень холестерину в крові і насичені жири. Проте це не повноцінний причинно-наслідковий зв`язок. Останні дослідження свідчать, що жири насправді захищають. Насправді головний винуватець серцевих недуг — цукор і рафіновані вуглеводи. Шведська рада з технологій охорони здоров`я визнає: збільшення споживання жирів покращує показники цукру в крові, підвищує рівень "корисного холестерину". Єдине "але": якщо насичений жир змішується з цукром, який нерідко додають в оброблені продукти, виникнуть проблеми.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також