Сам собі Шварценеггер

6473 0

Ми у соцмережах:

Сам собі Шварценеггер

У попередньому номері РВ ми розповідали про особливості фізичного удосконалення з допомогою занять у тренажерних залах. Сьогодні ж спеціально для тих, в кого на відвідування залів часу не вистачає, поговоримо про можливості займатися спортом вдома.

Комп’ютеризовані стрибалки Чи не найпростішим спортивним снарядом, котрий можна використовувати для фіззарядки вдома, є стрибалка. Найдешевші мотузочки з ручками в магазинах ТОВ «МТВ» — «Динамо» та «Спорттовари» можна придбати за 4,50 гривні, найдорожчі стрибалки за 39 гривень оснащені лічильником, котрий підраховує кількість затрачених вами зусиль. Тим, кому порівняння «талія, як балія» не дуже подобається, можуть знадобитися знайомі з дитинства обручі різноманітних розмірів — від 36 до 48 гривень, а за 54 гривні можна придбати обруч із насадкою для масажу внутрішніх органів. Звичайні диски «Здоров’я», з допомогою котрих зміцнюють м’язи живота й окреслюють талію, можна придбати за 51 й 54 гривні. Проте заплативши 69 гривень, ви станете власником науково-технічного дива, котре підраховує кількість та швидкість зроблених вами обертів, час занять й навіть кількість затрачених при цьому калорій. Для зміцнення м’язів рук та ніг підійдуть різноманітні еспандери — плечові, кистеві тощо, придбати які можна від 3,60 грн. до 42 грн., залежно від типу їхньої будови, призначення та фірми-виробника. Гімнастичні ролики коштують 33-81 гривню залежно від їхнього розміру та будови, килимки для фітнесу — від 50 до 78 гривень, гімнастичні палиці — 5,70 гривні. Для збільшення ефективності занять часто купують спеціальний одяг для схуднення, що посилює потовиділення: пояси для схуднення коштують 42-69 гривень, шорти — 141 гривню, костюм-«сауну» можна придбати за 105 гривень.

Спортзал на кухні Якщо ж ваші спортивні амбіції та фінансові можливості значно вищі, можна укомплектувати власний спортивний зал. За словами завідувачки магазином «Спорттовари» Алли Іванчук, тренажери для використання вдома нині купують доволі часто — заможних рівнян, чиї фінанси та площа осель дозволяють оснащувати домашні спортзали, чимало. Також останнім часом й деякі фірми почали турбуватися про здоров’я своїх працівників й оснащують тренажерні зали на підприємствах. Найбільшим попитом в рівнян нині користуються велотренажери та міні-степпери. Сучасні велотренажери зазвичай мають кілька програм навантажень, систему контролю частоти серцебиття для запобігання перенавантаженням, оснащуються «бортовими» комп’ютерами, котрі сканують швидкість «їзди», підраховують подолану дистанцію, затрачені калорії та здійснюють інші вимірювання. Вартість велотренажерів залежить від їхнього типу — ремінного чи магнітного, та фірми виробника. Найдешевшими є велотренажери тайванського виробництва — від 777 гривень, найдорожчими — фірми «Кетлєр» за 3290 гривень. Степпери, з допомогою яких тренують серцевий м’яз та ноги, можна придбати за 420-3000 гривень. Тренажери «Орбітрек», рівень комп’ютеризації яких подібний до велотренажерів, допомагають тренувати м’язи рук, ніг, грудей, спини, а заняття на них нагадують рухи лижника — від 1800 до 10000 гривень. Тренажер «міні-стадіон» поєднує в собі можливості п’яти різних снарядів — бігової доріжки, тренажера «веслування», велотренажера, вібромасажера та диску «Здоров’я» — 3282 гривні. Любителі навантажень можуть притягнути додому штангу — 780 гривень за 70 кілограмовий снаряд, вартість гантель залежить від їхнього розміру — найдешевша кілограмова гантелька коштує 15 гривень, найдорожча 33-кілограмова — 170 гривень. Корисними для здоров’я й особливо для хребта є виконання вправ з допомогою «шведської стінки». Дитячий «спортивно-ігровий комплекс», до якого входить шведська стінка, рукохід або турнік, мотузкова драбина, гімнастичні кільця та канат, коштує 658 гривень. Стати власником дорослої шведської стінки можна за 774 гривні, турніка — за 209 гривень, лавочки для виконання вправ для пресу — за 432 гривні.

Рухливі ігри Чи не найпривабливішим весняним подарунком для непосидючого підлітка буде м’яч, вибір яких цілком пристойний. Футбольні м’ячі можна придбати за 30-231 гривню, волейбольні — за 48-280 гривень, баскетбольні — за 36-333 гривні. Одним з найкращих м’ячів, чия ціна найоптимальніше співвідноситься з якістю, є футбольний м’яч Winner за 129 гривень. Ракетки для бадмінтону коштують від 15 до 225 гривень залежно від якості струн та країни виробника, волани — 1,20-6 грн. Ракетки для великого тенісу можна придбати за 90-534 гривні, м’ячики — за 3-18 гривень, ракетки для настільного тенісу коштують від 24 до 147 гривень, м’ячики — від 78 копійок до 6 гривень, залежно від якості, німецькі столи для настільного тенісу обійдуться у 1300-1700 гривень. Подібний асортимент та ціни і в іншому спортивному магазині — «Адідас», проте тут в середньому за 1,50 гривні продаються ще й різноманітні «золоті», «срібні» та «бронзові» медальки, котрими можна нагороджувати себе за особисті спортивні рекорди та досягнення хоч щодня. Спортивного вам натхнення!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також