Багато хто, спостерігаючи, як готують у вуличних кіосках Рівного шаурму, морщачи ніс, швидко проходить мимо. Однак у міській санстанції запевняють — у точках, де продають шаурму, дотримуються всіх правил гігієни. Ця страва, що складається з м’яса та овочів, рецепт якої був привезений емігрантами з Близького Сходу, є придатною для споживання.
Багато хто, спостерігаючи, як готують у вуличних кіосках Рівного шаурму, морщачи ніс, швидко проходить мимо. Однак у міській санстанції запевняють — у точках, де продають шаурму, дотримуються всіх правил гігієни. Ця страва, що складається з м’яса та овочів, рецепт якої був привезений емігрантами з Близького Сходу, є придатною для споживання. — Ми перевірили три єдині точки продажу шаурми в Рівному, а саме на ринках «Автомобільному» та «Пересопниця», а також на автовокзалі, — розповіла завідувачка відділу гігієни харчування міської СЕС Надія Стичишина. — Досліджені зразки готової страви, які ми відбирали, коли вони були ще гарячі, відповідно до проведених нами лабораторних досліджень придатні до споживання. Крім того, те, що страва, найімовірніше, є свіжою, підтверджує і сам метод її приготування — на очах у покупця. Облаштування точок продажу шаурми відповідає санітарним нормам, там є вода. Щодо того, чи свіжим є м’ясо курки, яке сьогодні використовують для приготування шаурми, то в сирому вигляді його мають перевіряти ветеринари, проте шаурма не була б смачною, якби використовувалось несвіже м’ясо. Майонез до страви додають тільки наприкінці приготування, тому вона не є забороненою до споживання влітку.