Смак краба забезпечує ароматизатор

2083 0

Ми у соцмережах:

Смак краба забезпечує ароматизатор

Назва »крабові палички» у деяких з нас все ще створює помилкове враження, що ми купуємо крабове м'ясо — делікатесний продукт, смак якого помітно відрізняється від смаку натуральних крабів. Але, тим не менше, крабові палички дуже популярні в салатах, рулетах та інших закусках.

Для приготування крабових паличок використовується сурімі — білий рибний фарш. Для цього фаршу беруть не саму делікатесну рибу — минтай, хек, пікшу, путасу. Потім рибне філе перемелюють, пресують, і з нього видаляють зайву вологу. У цю масу додають сіль, цукор, крохмаль, і виходить готовий фарш — сурімі. Зазвичай цей напівфабрикат виробники купують за кордоном, а потім уже самі перетворюють його в палички, додаючи ще крохмаль, яєчний білок, стабілізатори і рослинне масло. Крабовий смак у паличок з'являється завдяки глютамату натрію і ароматизаторів, а колір створюється харчовими барвниками. У результаті рибного фаршу в готових паличках залишається 25-45%, і це вважається нормою. Купуючи крабові палички, зверніть увагу на склад: якщо на упаковці першим серед інгредієнтів значиться сурімі, значить, риба в паличках все ж є. Якщо ж сурімі в списку інгредієнтів знаходиться на другому місці, то рибного фаршу в готовому продукті мінімальна кількість. Трапляється й так, що серед складу на упаковці сурімі взагалі не значиться, тоді ви повинні знати, що такі крабові палички виготовлені з соєвого білка або повністю з крохмалю і штучних замінників. Пам'ятайте, що найсмачніші та якісні — це соковиті і пружні палички, акуратно пофарбовані тільки із зовнішнього боку. У списку інгредієнтів на першому місці стоїть рибний фарш сурімі, в складі продукту не значиться соєвий білок і додаються ароматизатори та барвники — натуральні. Крім того, такі палички повинні лежати в упаковці, на якій вказані виробник, дата виготовлення і термін придатності. Добрі крабові палички повинні виглядати акуратно, бути соковитими і пружними. Якщо вони сухуваті, справа не тільки в складі, але і в поганих умовах зберігання. Палички втрачають соковитість, якщо їх розморожували, а потім знову заморожували. Не варто купувати палички, які лежать в морозильнику: цей продукт повинен зберігатися при температурі до +6 градусів, а на морозі вони втрачають свої якості. А от палички, що продаються поштучно, краще взагалі не купувати, так як дізнатися, ким, коли і з яких продуктів створено цей »делікатес», не має можливості.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також