Суд залишив під вартою мешканця Рівненського району, який збив на смерть військовослужбовця

2582 0

Ми у соцмережах:

Суд залишив під вартою мешканця Рівненського району, який збив на смерть військовослужбовця

Нагадаємо, що ця трагедія сталася у ніч на 2 січня на вулиці Соборній в Рівному. Як з’ясувалося пізніше, водій автомобіля Audi — 24-річний Роман Головин перебував у стані алкогольного сп’яніння. Пішохода Артема Фурманчука він збив на очах патрульних поліції, після чого намагався втекти з місця події.

27-річного Артема Фурманчука, доставили до лікарні, однак отримані травми були несумісні з життям: 27-річний військовослужбовець помер.

Роману Головину повідомили про підозру у вчиненні смертельної ДТПї, а місцевий суд обрав йому запобіжний захід — тримання під вартою. Після того суд першої інстанції кілька разів продовжував затриманому найсуворіший запобіжний захід, востаннє —  26 серпня. 

Цю ухвалу слідчого судді до Рівненського апеляційного суду оскаржив захисник підозрюваного. Просив судове рішення скасувати та постановити нову ухвалу про застосування до його підзахисного цілодобового домашнього арешту. Підставами для цього повинні стати, на думку захисника, визнання вини його підзахисним, вчинення злочину з необережності, а також відшкодування рідним покійного 20 000 доларів витрат, про що у матеріалах справи є відповідна розписка.

Проти задоволення апеляційної скарги захисника виступили прокурор, представниця потерпілих та самі потерпілі. Просили ухвалу слідчого судді місцевого суду залишити без змін, а апеляційну скаргу захисника відхилити. Увагу колегії суддів вони зосередили на тому, що підозрюваний намагався втекти з місяця події, а тому існує ризик того, що в разі звільнення його з-під варти, він буде переховуватись від органу досудового розслідування та суду, а також зможе впливати на потерпілих та свідків. Більше того, водій сів за кермо у стані алкогольного сп’яніння і не надав потерпілому домедичної допомоги, не викликав бригаду медиків для порятунку.

Пресслужба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що ухвалу слідчого судді місцевого суду залишено без змін, а апеляційну скаргу захисника відхилено. У СІЗО підозрюваний пробуде до 25 жовтня.

Читайте також: Загинув не на війні, а під колесами автомобіля п’яного водія у Рівному

У Рівному судять водія, який збив на смерть військовика на Соборній

У Рівному водій, який збив на смерть військовика, знову хоче вийти на волю (ВІДЕО)

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також