Усі — на масаж!

11762 0

Ми у соцмережах:

Усі — на масаж!

Мабуть, ніхто не буде сперечатися, що однією з найприємніших лікувальних процедур є масаж, який, втім, можна собі призначити й без значних проблем зі здоров’ям. Тим паче, що нині існує чимало його різновидів, котрі допомагають підтримувати в тонусі практично всі частини тіла. Які можливості промасажуватися в Рівному — дослідимо сьогодні.

Види Здійснити невеликий екскурс у світ масажу я попросила практика — рівенського масажиста Миколу Оцерклевича. Отож масаж — це механічна дія на різноманітні ділянки тіла людини, що сприяє припливу крові до них і як результат — покращує живлення тканин поживними речовинами, розслаблює чи, навпаки, приводить у тонус м’язи. Конкретний ефект масажу обумовлюється характером масажних прийомів, їхньою силою та тривалістю. Масаж може бути ручним та апаратним, котрий виконується з допомогою спеціального обладнання — вібромасаж, вакуумний, гідромасаж та ін. За площею охоплення масаж буває загальним — масажується усе тіло людини і локальним — окремі ділянки тіла. Площа охоплення масажем вимірюється в одиницях — так, наприклад, площа однієї руки становить одну масажну одиницю, спини — 2,5, ноги — 3 одиниці. В одиницях вимірюється й навантаження масажиста — наприклад, щомісячна норма масажистів, які працюють у державних лікувальних закладах, становить 760-780 масажних одиниць. Тривалість масажування однієї одиниці тіла становить у середньому 10 хвилин. Одним із найпопулярніших видів масажу є оздоровчо-профілактичний — той, який і призначають пацієнтам у лікувальних закладах. За спостереженнями масажистів, найбільше турбують рівнян їхні хребти — нині знайти людину з абсолютно здоровим хребтом практично неможливо. Причини називають різні — поганий стан довкілля, порушення обміну речовин, неправильне харчування, зокрема вживання великої кількості напівфабрикатів. Все це призводить до відкладання в хребті солей і виникнення різноманітних його захворювань. Спортивний масаж застосовується для підвищення функціонального стану спортсменів, покращення їхньої спортивної форми, профілактики травм. Жіноцтво часто цікавиться антицелюлітним масажем, котрий може бути достатньо болючим. Адже його метою є руйнування жирових відкладень, що досягається тривалою та інтенсивною дією на проблемні зони. Під час антицелюлітного масажу застосовують спеціальну косметику, різні насадки, валики і навіть медичні банки. Застосування останніх дає право називати масаж вакуумним, хоча він скоріше все ж баночний. Справжній вакуумний масаж виконують з допомогою спеціального обладнання. Основною метою вакуумного та баночного масажу є збільшення припливу крові до проблемних ділянок, що буває корисним при деяких хворобах і целюліті. У лазнях та саунах часто роблять медовий масаж. Використання меду під час масажу відкриває пори й очищує шкіру, проте наважитися на нього зможе не кожний, оскільки медовий масаж дуже болючий. У банно-відпочинкових закладах іноді пропонують ще один вид масажу — еротичний, мета якого самі розумієте яка. У косметичних салонах клієнткам роблять масаж обличчя та шиї, котрий застосовується для запобігання старінню шкіри, при різних косметичних недоліках чи захворюваннях.

Протипоказання та періодичість Як не дивно, але навіть для прийому такої корисної процедури, як масаж, є свої протипоказання — шкірні захворювання, внутрішні кровотечі, глибокі травми шкіри, онкозахворювання, деякі хвороби серця. Тож перед тим, як призначати собі масаж, ліпше звернутися до лікаря. Періодичність масажу залежить від його виду та стану пацієнта. Так, для оздоровчо-профілактичного масажу оптимальними є 10 процедур, які бажано приймати щодня. А, наприклад, після антицелюлітного масажу в пацієнта можуть виникати невеликі запалення проблемних ділянок, тож їх обробляють зазвичай 1-3 рази на тиждень.

Ціни Найоптимальнішим способом отримати курс цілющого «механічного впливу» — звернутися в поліклініку, де вам можуть призначити масаж безплатно. Адже медицина в нас, принаймні офіційно, поки ще безплатна. Щоправда, у відділенні відновного лікування та нетрадиційної медицини обласної клінічної лікарні мені повідомили, що талончик до лікаря в них чомусь коштує 10 гривень. Є також у Рівному й приватні медичні заклади та масажні кабінети. Наприклад, вартість одного сеансу найпопулярнішого масажу хребта у Домі здоров’я коштує 12 гривень, у Центрі здоров’я, краси та довголіття — 10-15 гривень, залежно від лікувальних засобів, що застосовують під час масажу. Сеанс антицелюлітного масажу обох ніг тут обійдеться у 18 гривень, кількість необхідних процедур залежить від «стану» целюліту й може становити в середньому 8-15 сеансів. Масажний кабінет є й на четвертому поверсі готелю «Україна». Тут вартість одного масажування хребта залежатиме від його стану та наявних хвороб і, відповідно, від навантаження масажиста та тривалості сеансу — в середньому 15-25 гривень. Отримати допомогу масажистів можна й звернувшись за газетним оголошенням. Певною перевагою приватних масажистів є те, що вони можуть прийти до вас додому в будь-який зручний для вас час. До того ж вартість одного сеансу оздоровчого масажу в них дещо нижча — масаж хребта вам зроблять у середньому за 8-10 гривень. Сеанс вібромасажу в Рівному коштує в середньому 4-6 гривень. В центрі міста вібромасажні установки є в клубі «Моріон» та фітнес-клубі, що в готелі «Україна» — тут також можна за 50 гривень придбати абонемент і без часових обмежень як займатися на тренажерах, так і насолоджуватися вібромасажем. Вартість одного сеансу косметичного масажу значною мірою залежить від престижності салону й становить у середньому 15-30 гривень. За 15 гривень можна промасажуватися, наприклад, у «Салоні краси» на Соборній поблизу центрального входу до парку ім. Шевченка.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також