УЗД: міфи і реальність

1453 0

Ми у соцмережах:

УЗД: міфи і реальність

Зараз словом "УЗД" нікого не здивуєш, хоча ще років 20 тому це було справжньою революцією в світі медицини. Модний метод обстеження організму дозволяє на ранніх стадіях визначити відхилення від норми розвиток плоду або розпізнати вчасно недуги.

УЗД Але незважаючи на свою нинішню популярність, УЗД досі овіяне безліччю домислів, чуток і міфів. Найпоширеніші з них такі.

"З допомогою УЗД можна обстежити весь організм"

Це не так. За допомогою апарата можна "побачити" тільки органи, заповнені рідиною. Для запобігання повітряному бар'єру фахівці застосовують спеціальний гель. А ось всередині організму повітря не дозволяє обстежити деякі органи (легені, трахею, стравохід і шлунок).

"УЗД можна провести без огляду лікаря"

УЗД — всього лише додаткове обстеження, яке разом з комплексним оглядом лікаря покаже реальну картину стану організму. Так що йти самостійно на УЗД без призначення лікаря немає сенсу. Це буде марна трата часу і грошей.

"З допомогою УЗД можна розпізнати будь-яку проблему і патологію"

Це теж неправильно, тому що ультразвук покаже лише зміни обстежуваних органів, а ось функціональні розлади організму, на жаль, за допомогою цього методу виявити неможливо.

"УЗД вкаже на вагітність в перший день зачаття"

Це велика помилка, тому що тільки на 10-й день затримки за допомогою ультразвуку можна визначити маткову вагітність.

"УЗД шкідливо для здоров'я майбутнього малюка"

Це одна з найбільш поширених помилок, і багато вагітних жінок саме тому бояться йти на обстеження, помилково вважаючи, що завдадуть шкоди здоров'ю свого майбутнього малюка. Насправді ультразвук — це лише високий писк, який ніяк не може вплинути на розвиток і стан плоду. Для спостереження динаміки розвитку плоду лікарі рекомендують робити УЗД під час вагітності не рідше ніж через 35-40 днів. У будь-якому разі слід пам'ятати, що лікувати захворювання в самому його зародку набагато легше і ефективніше, тому вибравши даний метод обстеження, знайдіть хорошого фахівця і не покладайтеся на народні чутки і недоведені факти.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також