Як вибрати блендер | Поради щодо вибору блендера

643 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати блендер

Для кожної господині блендер є справжнім помічником на кухні. З його допомогою можна збивати, змішувати, подрібнювати і нарізати різні продукти харчування. Крім цього, всього лише один хороший блендер здатний замінити габаритний комбайн. Адже стандартних функцій блендера цілком вистачить для щоденного застосування на кухні. Одночасно з цим, при коштує в рази дешевше і займає зовсім небагато місця.

Якщо ви не знаєте, який блендер купити і не можете визначитися типом пристрою, тоді ознайомтеся з даним матеріалом. У статті ви дізнаєтеся про секрети вибору і про те, як вибрати блендер для будинку правильної моделі.

Види блендерів

Для чого потрібен блендер? Відповідь дуже проста: для того, щоб скоротити час на приготування улюблених страв. Але мало хто знає, що існують різні види блендерів. І якщо не знаєте, який блендер купити, то визначитеся з призначенням своєї майбутньої покупки. Варто виділити кілька основних моделей побутових приладів:

Універсальний занурювальний. Даний прилад ідеально підходить для подрібнення або змішування різних продуктів харчування. Тому якщо важко визначитися з тим, який блендер купити, то робіть вибір на користь універсального занурювального пристрою. Конструктивно він складається з пластикового продовгуватого корпуса і спеціальних обертових ножів на кінці приладу. Пристрій можна занурювати в будь-яку, навіть не надто глибоку ємність і з допомогою однієї кнопки за кілька хвилин подрібнити або якісно змішати м'ясо, рибу, овочі і фрукти. Ще одна перевага моделей заглибних - насадки для блендера. Варто відзначити, що насадки для блендера можуть бути представлені в різних модифікаціях. Також блендер для м'яса і овочів характеризується невеликою вагою і компактними параметрами. А єдиним мінусом можна вважати мабуть те, що на протязі всього процесу його потрібно буде тримати в руці;

Як вибрати блендер

Стаціонарна модель. Прилад такого типу - це свого роду блендер для смузі і напоїв. Конструкційно він відрізняється від заглибного, так як складається з ємності певного розміру з ножами на дні. Він не впоратися з подрібненням таких продуктів, як м'ясо або овочі. Але замість цього ідеально підійде для приготування різних напоїв, смузі або овочевих пюре. Зручність використання також варто віднести до переваг стаціонарної моделі. Адже в процесі приготування страв її не потрібно буде тримати в руках.

Як вибрати блендер

Як вибрати блендер орієнтуючись на потужність пристрою?

Потужність блендера характеризує швидкість роботи приладу. Найчастіше показник варіюється в межах від 100 до 700 Вт. Простими словами, чим вище буде рівень потужності, тим швидше можна буде приготувати улюблене блюдо або коктейль. Також даний параметр характеризує, з якими видами продуктів зможе працювати прилад. Наприклад, менш потужні моделі (до 300 Вт) більше підходять для рідин, прилади середньої потужності (до 500 Вт) відмінно впораються з помелом і нарізкою продуктів харчування, а максимально потужні пристрої (від 700 Вт і більше) дозволять подрібнити навіть лід.

Але перед тим, як вибрати блендер занурювальний або стаціонарної моделі пам'ятайте, що висока потужність свідчить про не менш високою ціною приладу.

Як вибрати блендер: звертаємо увагу на матеріал складових

Будь блендер складається з декількох елементів: корпуса, чаші і насадок. Наприклад, в погружном блендері корпус найчастіше виготовляється з пластика і рідше з металу. Але краще вибирати пластик, так як він більш практичний і зручний в експлуатації. У стаціонарному блендері додатково є ємність. Як і корпус, чаша для блендера може бути пластиковою, а також виготовлено зі скла. І незважаючи на крихкість скляних чаш, все ж рекомендується робити вибір саме на їх користь. Причин безліч - стійкість до різних запахів і перепадів температур.

Як вибрати блендер для дому за об'ємом чаші?

Ємність в стаціонарних моделях блендерів може змінюватись. Зазвичай резервуар представлений в обсягах від 0,5 л до 2. Також є більш об'ємні моделі блендерів, але найчастіше їх використовують в професійних цілях в закладах громадського харчування. А якщо не знаєте, який блендер краще, то слід розуміти, що для твердих продуктів (льоду, сухарів, горіхів) підійде блендер з чашею до 1 літра. А для рідин краще використовувати більш великі ємності (від 1 до 2 літрів).

Але якщо перевантажити блендер, то навіть саму функціональну модель можна вивести з ладу. Уникнути можливих неприємностей можна з допомогою зменшення заявлених обсягів до 200 мл тобто, при приготуванні страв просто слідкуйте за рідинами і не заповнюйте резервуар цілком.

Функції блендера

Існує кілька основних режимів, які представлені в блендери:

• імпульсний (функціонування приладу з невеликими перервами);

• спінювання (мається на моделях із зливними краниками і завдяки створенню тиску, дана функція дозволяє створити густу і об'ємну піну);

• режим "турбо" (невелике прискорення насадок або ножів);

• самоочищення (представлена в стаціонарних моделях і полягає в самостійній очищення приладу);

• вакуум (дозволяє створити вакуумні умови, тобто повністю витягнути повітря з будь-якого контейнера з їжею).

Насадки

Від форми насадки залежить процес приготування страви. Тому слід знати, що:

• насадки з хвилястими краями дозволяють створювати плавні потоки, завдяки чому продукти краще перемішуються. Але при приготуванні маса може розприскуватися;

• насадки у вигляді конуса більш практичні і не дають масі розбризкуватися. Але на відміну від хвилястих насадок, конусні менш ретельно справляються з подрібненням продуктів харчування.

Матеріал виготовлення насадок - ще один важливий момент. Краще робити акцент на виробах з харчової нержавіючої сталі. Вони відрізняються гігієнічністю і надійністю експлуатації. У той час як пластикові варіанти менш практичні і в процесі приготування можуть кришитися або навіть тріскатися.

Як вибрати блендер по оснащенню?

Як вибрати блендер

До оснащення блендера відноситься віночок, млинок і подрібнювач. В залежності від вартості приладу і його функціоналу оснащення може змінюватися. Відповідно, більш дорогі моделі вважаються максимально продуктивними і дозволять приготувати більшу кількість страв. У той час як бюджетні моделі в основному оснащуються стандартними деталями для швидкого подрібнення продуктів харчування.

Поради

Перед покупкою блендера необхідно враховувати поради експертів:

• для того, щоб подрібнити тверді продукти харчування, потрібно попередньо переконатися в достатній потужності приладу;

• починати роботу з гарячими продуктами або різними рідинами краще з невеликої швидкості пристрою. Це допоможе уникнути розбризкування напоїв;

• вибирайте блендер із захистом від перевантаження мережі. В такому випадку можна уникнути багатьох проблем і надовго зберегти пристрій в справному стані. Але якщо ви зробили вибір на користь більш бюджетної моделі, тоді ретельно стежте за роботою пристрою і працюйте з невеликими тимчасовими відрізками. Тобто, в процесі роботи робіть паузи, даючи відпочити своєму приладу;

• для тих, хто хоче значно скоротити час на приготування улюбленої страви варто як можна дрібніше нарізати продукти перед змішуванням. Чим менше будуть шматочки їжі, тим швидше ви отримаєте смачний напій, фарш або будь-яке інше блюдо.

Якої фірми блендер краще?

Кожен сучасний виробник побутової техніки може похвалитися випуском функціональних та мобільних кухонних пристроїв. Але не всі блендери можна віднести до продуктивним і потужним приладів. Тому важливо розуміти, що всі моделі умовно поділяються на 3 категорії: бюджетні, середньої та високої категорії. Серед бюджетних моделей можна виділити пристрої від компаній Mirta, Vitek, Hilton і т. д. Вони не характеризуються довговічністю і надійністю, так як багато деталей виконуються з неякісного пластика і інших крихких матеріалів.

Відмінним поєднанням ціни і якості можна вважати вироби брендів Moulinex, Zelmer або Gorenje. Вони характеризуються якісною збіркою і матеріалами. Також покупців приємно здивує функціонал приладів із середнього сегмента.А ось бренди Bosch і Philips можна впевнено вважати лідерами серед виробників побутової техніки. Модельний ряд блендерів від відомих світових компаній досить широкий. Але на відміну від пристроїв бюджетної категорії, їх ціна дуже висока. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також