Збираємо валізу

6775 0

Ми у соцмережах:

Збираємо валізу

До безпосередніх витрат на відпочинок та дорогу завжди додаються ще й витрати на необхідні на відпочинку речі. Про те, як їх оптимізувати, говоримо сьогодні.

Якість сумки перевіряється всередині Для того, щоб зібрати валізу, її потрібно мати. Тож за консультацією, як правильно вибрати дорожню сумку, я вирушила до відділу «Бон вояж», що на другому поверсі Центрального універмагу. — Необхідно звертати увагу не лише на зовнішній вигляд сумки, але й на внутрішній, — розповіла продавець-консультант відділу пані Ольга. — Подивіться, як прошиті внутрішні шви та ручки сумки, перевірте, як рухаються замки-блискавки. Також майте на увазі, що більш якісні сумки мають внутрішню підкладку. Якщо ви обираєте сумку на колесах, огляньте кріплення коліщат — чи не розгойдане воно. Щодо тканин, з яких виготовляють сумки, то нині переважна більшість з них є водонепроникними. За словами пані Ольги, їхній відділ працює вже понад вісім років, тож за цей час їм вдалося віднайти фірми, що виготовляють сумки з оптимальним співвідношенням ціни й якості. Однією з таких є китайська фірма «Транзит», котра дає дворічну гарантію на свою продукцію й експортує її переважно до Європи та Америки. Придбати дорожні сумки цього виробника можна в середньому за 35-140 гривень, залежно від розміру та типу. Однак багато хто віддає перевагу сумкам-валізам на коліщатках. Такі сумки мають як звичайні, так і висувні ручки для їх переміщення, розмір котрих залежить від розміру сумки — чим менша сумка, тим довша ручка. Найпростіші сумки на колесах коштують 100-200 гривень, залежно від розміру, котрих є чотири. Дещо кращими вважаються сумки «Троллі» того ж виробника, котрі випускаються у чотирьох моделях та трьох розмірах, мають чотири коліщатка на підшипниках, що дозволяє сумці вільно рухатися в будь-якому напрямку, висувну педаль, котра збалансовує вагу сумки, та висувну ручку, висоту котрої можна регулювати. Коштують такі сумки 250-330 гривень. Громадяни, особливо вимогливі до свого стилю, можуть підібрати в тон до валізи на коліщатках дорожню сумку такого ж кольору. Випускаються подібні сумки в чотирьох розмірах, а коштують 55-80 гривень. Більшість дорожчих сумок та валіз укоплектовуються навісними кодовими замками, якщо ж у вподобаній вами сумці замок не передбачений, його можна купити окремо за 10 гривень. Хороший вибір дорожніх сумок є також в одному з відділів «Нового рівня» — тут, наприклад, можна придбати й недорогі молодіжні сумки та рюкзаки спортивного стилю за 65-71 гривню.

Купальники-панамки Сума, котру цього року необхідно виділити на придбання купальника, залежить від ваших пляжних амбіцій. Найдешевше коштують купальники, котрі залишилися в продавців з минулого сезону — на розпродажах у кіосках речового ринку можна знайти цілком пристойні яскраві купальники за 25-40 гривень. Найдешевший купальник, котрий мені вдалося побачити, коштував ...10 гривень і позиціонувався як «купальник на город», бо мав незначний дефект верхньої частини. Середня ціна купальників цього сезону — 45-47 гривень за корейські купальники, 70-100 гривень за польські, котрі вважаються дещо кращими. Якщо ж ви хочете вразити подружок ціною свого купальника, пройдіться магазинами. Наприклад, на другому поверсі універмагу можна придбати купальники за 300-400 гривень і вище. А от на першому поверсі Будинку одягу відділ купальників цінами не налякав — яскравий та оригінальний купальник цього сезону тут можна придбати за 70-80 гривень, дорожчі коштують від 100 гривень і вище. Хорошим доповненням до купальника є барвисті хустини-парео, з яких умільці створюють мало не вечірні вбрання — в середньому придбати прозорий аксесуар можна за 20-30 гривень, причому вибір кольорів дуже великий. А чоловікам таланить — у них значно нижчі як і вимоги до купального костюму, так і ціни на нього: в середньому чоловічі плавки можна придбати за 15-30 гривень. Натомість чоловіче пляжне взуття загалом дорожче, ніж жіноче. Узагальнити ціни складно — адже кожний має своє уявлення про зручне пляжне взуття, від якого залежить і його вартість. Найпростіші шльопанці, наприклад, можна придбати й за 10-15 гривень, а ціна фірмових босоніжок чи шльопок від Nike чи Adidas в середньому стартує з 150-170 гривень. Проте на ринку цього року вперто пропонують шльопанці, зроблені з «пінки». Продавці розповіли, що взуття «з пінки» значно м’якше й зручніше, ніж гумове, а носитися буде не менше двох-трьох сезонів. Коштує таке взуття в середньому 15-35 гривень за жіноче й 30-60 гривень за чоловіче, залежно від моделі. Непогані жіночі та чоловічі шльопанці Sahab (Тайланд) можна придбати у вже згаданому відділі «Бон вояж» за 45 гривень — за твердженням продавців, носиться таке взуття добре й довго. Також у продажу є кілька моделей чоловічих босоніжок цього ж виробника за 55 гривень. Серед головних уборів у цьому сезоні як ніколи багато жіночих капелюшків найрізноманітніших форм, трапляються й чоловічі капелюхи та сомбреро. Виготовляють літні капелюхи з рисової соломки, а коштують вони в середньому 10-60 гривень. Бейси та кепки можна придбати в середньому за 10-15 гривень, джинсові бейси — за 30-35 гривень. Цікавою цьогорічною новинкою є кепки з велетенським прозорим козирком, під яким добре засмагати тим, хто бажає зберегти аристократично-світлий колір обличчя — придбати їх можна в середньому за 15 гривень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також