Жовток яйця з`являється в раціоні дитини першим як один з основних джерел лецитину — речовини, необхідної для нормальної роботи нервової системи, процесів кровотворення, обміну жирів і засвоєння жиророзчинних вітамінів (у тому числі D, Е і А, які містяться в жовтку).
Жовток яйця з`являється в раціоні дитини першим як один з основних джерел лецитину — речовини, необхідної для нормальної роботи нервової системи, процесів кровотворення, обміну жирів і засвоєння жиророзчинних вітамінів (у тому числі D, Е і А, які містяться в жовтку). А ось білок яйця малюки спробують пізніше, після 1 року, оскільки він часто викликає алергію. Малюкам дають тільки перепелині й курячі яйця, і тільки дієтичні. Термін їхнього зберігання не більше 7 днів. Перед тим як починати готувати, яйця потрібно помити в проточній воді з милом.