Чому мототрек «завис» у БТІ

4306 0

Ми у соцмережах:

Чому мототрек «завис» у БТІ

Нинішній власник мототреку — Рівненська громадська організація Товариства сприяння обороні України — остерігається, що хтось із грошовитих та впливових людей з Рівного хоче приватизувати стадіон. Хто саме — нинішній керівник рівненського ТСОУ Петро Гарват не каже. Пред’явити будь-кому документ на право власності він теж не може, оскільки документ йому не видають.

— Ще у 2007 році Рівненська обласна організація Товариства сприяння обороні України направила до бюро техінвентаризації Рівного лист з проханням виготовити документи на право власності на стадіон мототреку і оплатила виставлений за послугу рахунок, — розповів п.Гарват. - Однак у 2008 році стадіон комусь упав в око: були наміри передати його у державну власність, щоб потім приватизувати. Тоді ж облдержадміністрація створила комісію для з’ясування приналежності об’єкта. Свідоцтво з БТІ мені тим часом не видавали. Комісія, щоправда, нічого нового не виявила: є документи, які підтверджують, що мототрек збудований коштом ДТСААФ України, а ТСОУ є правонаступником цієї організації. Я навіть одержав довідку з комітету Верховної Ради про порядок розмежування майна колишнього СРСР, в якій йдеться про те, що об’єкт не мав союзного значення і джерела його фінансування за часів Радянського Союзу перебували в Україні. Але я так і не одержав ні замовлення з БТІ, ні відповіді, чому мені його не видають. Я зустрічався з міським головою Рівного Володимиром Хомком, він попросив надати підтвердження усіх моїх слів. Я надав їх, однак це не подіяло. Мені відомо, що в БТІ свідоцтво готове, але й відповіді, з яких причин його не видають, у мене немає. За таких умов я й до суду не можу звернутися. У грудні минулого року Петро Гарват як депутат облради подав письмовий депутатський запит через облраду на ім’я міського голови з цього питання і вже найближчим часом очікує на відповідь.

Світлана ФЕДАС.

Довідка «РВ» Рівненський мототрек з трибунами на 15 тисяч глядачів здали в експлуатацію у 1984 році. Власне, тоді реконструювали старий мототрек з дерев’яною огорожею на 3 тисячі глядачів. У 1989 році був ще один проект гігантської рекострукції стадіону аж на 30 тисяч глядачів, але йому реалізуватися уже не судилося. Петро Гарват прийшов на цю посаду у 2007 році. Зі слів п.Гарвата, відвідування нині становить у середньому 3-5 тисяч глядачів, на чемпіонати — до 6 тисяч. На період проведення змагать ТСОУ здає мототрек в оренду спідвей-клубу, тож збитків від нього власник не має.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також