Кучерук наказав відкликати голос

1713 0

Ми у соцмережах:

Кучерук наказав відкликати голос

У той час, коли депутати з фракції "Батьківщина" у міській раді голосували на сесії всупереч рішенню партії за безкоштовне виділення землі під садівництво на вулиці Київській у Рівному, керівник облорганізації партії народний депутат Микола Кучерук перебував у відпустці. Тож його реакція на ці події стала відома трохи пізніше. Тільки-но депутат повернувся у Рівне, він оприлюднив свою позицію і рішення обласного бюро партії, засідання якого відбулося у понеділок, скликавши прес-конференцію.

Микола Кучерук, в.о. голови обласної організації "Батьківщини": — Я наголошував, що депутати повинні голосувати у відкритому поіменному режимі за всі питання, що стосуються життєдіяльності міста. У закритому можна голосувати хіба за щось особисте. У всьому іншому депутатам немає чого боятися, і це питання для нас принципове. Але, на жаль, керівник фракції "Батьківщина" у міській раді Рівного Юрій Запорожець не виконав рішення обласного бюро, яке полягало в тому, щоб не голосувати за виділення земельних ділянок на Київській. Тому ми прийняли рішення звільнити його від цих обов'язків. Виконувати обов'язки керівника фракції у міськраді буде Віталій Першогуба.

Юрій Запорожець
Марія Конощук
Щодо Марії Конощук, яка теж не послухала вказівки, ми рекомендуватимемо політраді партії відсторонити її від обов'язків голови міської організації, члена обласного та міського бюро. На її місце пропонуємо Галину Кульчинську. До рішення конференцій міської та обласної організацій партії вони виконуватимуть обов'язки голів. Обласне бюро партії також прийняло рішення, що усі члени фракції, які були на сесії міськради 26 вересня, повинні написати заяви про відкликання свого голосу від рішення, яким виділили земельні ділянки на Київській. Якщо хтось відмовиться, ми вважатимемо, що цей депутат перейшов на бік влади. Після відкликання голосів наших депутатів рішення міськради щодо виділення ділянок буде автоматично скасоване. Або ж я позиватиму до суду з проханням скасувати це рішення міської ради як незаконне, оскільки питання про голосування в закритому режимі не було винесено на розгляд.
Галина Кульчинська
Віталій Першогуба


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також