На виплату заборгованої зарплатні — 14 копійок?

2273 0

Ми у соцмережах:

На виплату заборгованої зарплатні — 14 копійок?

Уже майже три роки ми вимагаємо повернення грошей, в середньому по півтори тисячі гривень, які заробили, працюючи в охороні Острозького хлібоприймального підприємства, яке збанкрутувало. На його базі створили підрозділ ДП «Оженин-млин», йому перейшли основні засоби виробництва, а заодно і нас, працівників, офіційно перевели на це підприємство. Нам нараховували зарплатню, але не виплачували її, бо й це підприємство начебто збанкрутувало. На загальних зборах акціонерів власник пообіцяв виплатити всю заборговану зарплатню, але ті обіцянки пішли на вітер. Багатьох працівників власник звільнив, набрав нових людей, а борг так і не повертає.

Уже майже три роки ми вимагаємо повернення грошей, в середньому по півтори тисячі гривень, які заробили, працюючи в охороні Острозького хлібоприймального підприємства, яке збанкрутувало. На його базі створили підрозділ ДП «Оженин-млин», йому перейшли основні засоби виробництва, а заодно і нас, працівників, офіційно перевели на це підприємство. Нам нараховували зарплатню, але не виплачували її, бо й це підприємство начебто збанкрутувало. На загальних зборах акціонерів власник пообіцяв виплатити всю заборговану зарплатню, але ті обіцянки пішли на вітер. Багатьох працівників власник звільнив, набрав нових людей, а борг так і не повертає. Острозький районний суд, до якого ми звернулися, зобов’язав виплатити заборговану зарплатню. Керівник частину боргу таки виплатив, але далі повернув справу так, що нібито в нього, вже в ДП «Оженин-млин», немає жодних засобів виробництва, майна та прибутків. Досі він так обманює і виконавчу службу, і районну адміністрацію, і прокуратуру. Але ж насправді млин працює, кудись відправляють борошно і товч, відходи продають людям. Кілька місяців тому ми звернулися за допомогою до прокурора області Олексія Баганця, проте й тут зіткнулися з відписками, що начебто все по закону. Але ж є також закон про обов’язкову виплату зарплатні, про те, що керівник несе за порушення цього закону кримінальну відповідальність. Сергій ДАНІЛІН, Петро ПРОКОП’ЄВ, Олексій ЖОГЛО, Іван ВОЗНИЙ, Микола КОТОВИЧ, с.Оженин Острозького району.

Від редакції Прокуратура області звернення мешканців села Оженин розглянула і повідомила їм таке. Оскільки рішенням апеляційного суду відповідачем визнано ДП «Оженин-млин», 10 вересня 2006 року було накладено арешт на все майно, що належить ДП «Оженин-млин», та накладено заборону на його відчуження. Проте виявилось, що на арештованих рахунках боржника залишок коштів становить... 14 копійок. За документами ні нерухомого майна, ні транспортних засобів за ДП «Оженин-млин» не зареєстровано. Як пояснив директор ВАТ «Острозьке ХПП» О.Кардаш, ДП «Оженин-млин» з 2005 року не здійснює фінансово-господарської діяльності, жоден працівник на ньому не працює, ніяких прибутків підприємство не отримує, що підтверджується фінансовим звітом підприємства та розрахунком страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування. Враховуючи викладене, Острозька міжрайонна прокуратура у порушенні кримінальної справи відносно посадових осіб ДП «Оженин-млин» за фактом невиплати працівникам заробітної платні відмовила у зв’язку з відсутністю в їхніх діях складу злочину. Вказані матеріали витребувані в прокуратуру області для перевірки законності прийняття процесуального рішення.

До речі На відміну від мешканців села Оженин, більше пощастило деяким працівникам Рівного, яким також заборгували зарплатню. Міська прокуратура Рівного цього року порушила вісім кримінальних справ щодо невиплати працівникам зарплатні. Сім з них направлено до суду. За актами прокурорського реагування притягнуто до відповідальності 33 посадових особи та виплачено 2 мільйони 270 тисяч гривень заборгованої зарплатні.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також