Найкорисніше печиво те, яке з води і борошна

6375 0

Ми у соцмережах:

Найкорисніше печиво те, яке з води і борошна

Якщо скласти рейтинг корисності печива, на першому місці опиняться сухі галети. Їх роблять тільки з води і борошна, тому вони є дієтичними, неалергенними і низькокалорійними.

Соломка. Теж відноситься до сухого печива, але містить значну кількість цукру. До того ж має технологічну особливість — для отримання коричневої глянцової поверхні соломку дуже сильно прожарюють і усередині готування обприскують лугом, без якого виріб був би блідим і непоказним. Вівсяне. У вівсяному жиру небагато і, що головне, крім пшеничного борошна, використане вівсяне грубого помелу. Саме воно забезпечує кондитерський виріб клітковиною, вітамінами і мінералами. Вибираючи ласощі, зверніть увагу на колір — якщо в тісті наявна велика кількість вівсянки, виріб виходить блідуватим. Пісочне. Пісочне печиво з виразним малюнком на поверхні (”Ювілейне», «Вершкове», «Весняне») фахівці називають цукровим. У ньому значно більше жиру, ніж у вівсяному, і роблять його з дуже пластичного тіста. Хороше цукрове печиво повинне бути жовтуватого кольору, крихке, пористе і здатне до швидкого набухання. Пісочна випічка. Більш калорійна, з великою кількістю цукру і жирів. При виборі звертайте увагу на склад солодощів, адже чим коротший і простіший список інгредієнтів, тим більш безпечною буде випічка. Крекери. Виготовляють за технологією сухого печива — розкачують якнайтоншим шаром, збирають в багатоярусний «торт» і розрізають на круги, ромби і квадрати. Але на відміну від корисних галет кожний з 40 шарів змазують маргарином і присмачують харчовими добавками (ароматизатор сиру, шинки). Виріб виходить неймовірно жирним і дуже калорійним. Крім того, крекери рясно посипають сіллю, яка порушує водний обмін і викликає спрагу. Печиво з начинками. Хоч воно дуже смачне і ефектно виглядає, та зі всіх добавок у випічці найбезпечнішою вважається лише горіхова. А ось решта начинок і прикрас може нашкодити здоров’ю. Шоколадна глазур. Натуральним шоколадом, зробленим з корисного какао-масла, печиво не заливають. Виявляється, жири з какао-продуктів і з печива при взаємодії викликають неприємний запах і смак гіркоти. Тому глазур роблять з лауринової кислоти. Вона ж використовується для виготовлення солодких плиток.

Коментар фахівця Ірина Філіна, керівник відділу хлібопекарського і кондитерського напряму компанії: — Зіпсувалося печиво чи ні, можна визначити за його смаком і запахом. Найголовніше, що воно не повинне бути згірклим. До речі, чим сухіша випічка, тим довше вона зберігається. Галети, крекери, «Марія» або «Дитяче» не псуються цілий рік (в тому випадку, якщо знаходяться в поліетилені і захищені від вологи). А ось якщо такий термін придатності стоїть на пісочному печиві, купувати його не раджу — це свідчить про те, що у виробі містяться консерванти.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також