Перчіть на здоров'я!

1345 0

Ми у соцмережах:

Перчіть на здоров'я!

Є люди, котрі стараються уникати таких інгредієнтів у стравах, як кайєннський перець і чилі, інші ж, навпаки, полюбляють, коли в роті «пожежа». На думку вчених, вони мають рацію: люди, які принаймні раз на місяць їдять гострий перець, мають на 13% нижчий ризик померти від інфаркту чи інсульту. Але є ще кілька цікавих гіпотез про гостру їжу.

Перець Перець чилі може допомагати у схудненні. Капсаїцин, компонент, завдяки якому, власне, перець чилі так страшно пече, може допомагати організму перетворювати білу жирову тканину — на буру, яка вважається «розумним жиром», і «оснащене» нею тіло ефективніше спалює калорії. У чоловіків, що їдять багато гострої їжі, рівень тестостерону може бути вищим. На це вказують результати дослідження, надруковані нещодавно в журналі Physiology and Behavior. А раніше вчені вбачали зв'язок між любов'ю чоловіків до капсаїцину та домінантною поведінкою, агресією та потягом до ризику. Капсаїцин може допомагати регулювати рівень цукру. Згідно з результатами дослідження, опублікованими American Journal of Clinical Nutrition, перець чилі, хай навіть у «вуглеводній» страві, не дає різко підніматися рівцю цукру в крові. Якщо це справді так, цей лайфхак став би в пригоді людям, які хворіють на діабет ІІ типу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також