Полімерні охоронні дошки не вкрадуть

1259 0

Ми у соцмережах:

Полімерні охоронні дошки не вкрадуть

У Рівному збереглися лише деякі охоронні дошки на пам’ятках культурної спадщини, які були встановлені у 80-90-х роках минулого століття. Більшість з них вкрали і здали на брухт, бо були чавунними. Замість них хочуть встановити полімерні.

— Закон вимагає, щоб на кожній пам’ятці культурної спадщини була встановлена охоронна дошка, — говорить заступник начальника міського управління культури і туризму Андрій Ткачук. — Тому просимо міську владу виділити наступного року гроші на виготовлення полімерних дощок. Вони не горять, не б’ються і не становитимуть інтересу для заготівельників металів. Окрім того, управління культури і туризму планує виготовити для пам’яток культурної спадщини облікову документацію, домовитись з установами міста про шефство над кожною з пам’яток, а також наступного року при в’їздах в обласний центр встановити інформаційні щити з туристичною картою міста.

Влад ІСАЄВ.

Довідка «РВ» У Рівному нараховується 118 пам’яток культурної спадщини, що перебувають на державному обліку. Із них — 88 пам’яток історії, 18 — археології та 14 — архітектури. Майже всі вони місцевого значення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також