Продукти-лідери за вмістом вітаміну С

1656 0

Ми у соцмережах:

Продукти-лідери за вмістом вітаміну С

Ківі — рекордсмен за вмістом вітаміну С. Жоден інший фрукт або овоч не містить стільки засобу для підвищення імунітету. Бажано їсти ківі зі шкіркою — в ній багато грубих волокон. Вони всмоктують токсини і виводять їх з організму.

prichiny-nedostatka-vitamina-C Лише один апельсин середнього розміру (150 г) забезпечить денну норму вітаміну С. Червоний перець має унікальну здатність: розширює звужені і звужує розширені судини. У червоному перці, крім вітаміну С, є капсаіцин. Він визначає, буде перець солодким чи гірким. Ця речовина масово знищує ракові клітини. У капусті вітаміну С більше, ніж у мандаринах та лимонах, особливо це стосується пізніх сортів. Вітаміни у капусті зберігаються довгий час. Петрушка посідає одне з перших місць за вмістом корисних мінералів та вітамінів. У 50 г петрушки — добова норма вітаміну С, а за вмістом бета-каротину вона не поступається моркві. З усіх джерел вітаміну С цибуля — найдешевший овоч. Шпинат називають «мітлою для шлунка», він допомагає знизити тиск, корисний при діабеті і містить багато вітаміну С. Його вміст у шпинаті залежить від сезону, найбільше його взимку. У корені селери багато мінеральних солей, щавелевої кислоти, а вітаміну С — менше. Зате багато його у молодому листі селери. Воно покращує кровообіг, позитивно впливає на судини і нормалізує обмін речовин. Помідори також містять вітамін С. У пізніх сортах овоча його набагато більше, ніж у ранніх. До того ж, томати — гарні антидепресанти, нормалізують обмін речовин і травлення. Ягоди малини багаті на глюкозу, фруктозу і вітамін С. Малина корисна сама по собі, але навіть чай з її висушених ягід, листя і гілочок принесе користь організму.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також