Унікальний тренер

1734 0

Ми у соцмережах:

Унікальний тренер

Моуріньйо — тренер. У цьому секрет його унікальних досягнень, і одночасно — одна з головних проблем. Класик сказав колись: "То, что мы называем сметаной, сметаной не является!" Так само люди, яких ми називаємо футбольними тренерами, ними насправді не є.

Це просто колишні футболісти, які виявилися після завершення кар'єри більш розумними та спритними за своїх партнерів. У жодного із відомих нині футбольних тренерів немає спеціальної освіти: дипломи усіляких тренерських курсів не пропонувати. І лише Жозе Моуріньйо має таку освіту, здобуту після п'яти років навчання на стаціонарі.

Доки його нинішні колеги працювали футболістами, португалець наполегливо вчився. Отримав такий обсяг спеціальних знань, якого в колишніх футболістів не може бути за визначенням. Саме ці знання, помножені на природний талант, зробили Жозе Моуріньйо унікальним тренером. Порівнювати його з іншими — все одно що оцінювати знання професора хімії та випускника вечірньої школи, який у найкращому випадку здатний написати формулу спирту.

Португалець, який ніколи не грав у футбол професійно, має залізний характер. Він здатен переконати у своїй правоті футбольних зірок світового масштабу, змусити їх слухати себе без звичних для нас запитань: "А где ты играл?" Уміє на рівних говорити із примхливими керівниками футбольних клубів. А вболівальники взагалі готові його на руках носити. Особисто переконався у цьому восени 2015-го, коли був у Лондоні на стадіоні "Стемфорд Брідж" під час матчу "Челсі" Моуріньйо.

Цими своїми особливостями Жозе Моуріньйо дико дратує "футбольних людей", які його оточують. Він знає собі ціну й публічно про це заявляє. А цього не любить ніхто. Чи зможе португальський тренер "підняти" славнозвісний "Манчестер Юнайтед", який після відходу від справ Алекса Ферґюсона вже котрий рік лихоманить? За фінансами цей клуб нині лише "один із багатьох". Але має стратегічну перевагу — тренера на чолі команди. Саме тренера, а не тих, кого ми звикли так називати.

Gazeta.ua


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також