Як вибирати взуття?

7325 0

Ми у соцмережах:

Як вибирати взуття?

Існує думка, що одяг може бути будь-яким, а от взуття — обов’язково хорошим. Проте для його носія «хорошість» взуття полягає не лише у зовнішній привабливості, а насамперед — у зручності, гігієнічності та довговічності. Тож як правильно вибирати взуття — говоримо сьогодні.

Взуття

Модні тенденції

Настала весна й багатьом, особливо жінкам, захотілося обновок. Окреслимо основні модні тенденції цьогорічного весняного сезону. Панянкам зі стрункими ногами дизайнери радять придбати високі чобітки чи чобітки-панчохи зі шкіри, замші, лакової штучної шкіри, імітації шкіри рептилій, з набивними квітковими візерунками на тканині («кантрі»), комбінованих варіантів (шкіра+замша+тканина). Якщо чобіт ви не любите, сміливо купуйте інші види взуття, виконаного у подібному стилі. Щодо кольорів, то модне взуття в цьому сезоні — коричневе, біле, бузкове, сливове, темно-синє, сріблясте, фіолетове, темно-вишневе. Найпопулярніші підбори — прямі та стійкі, в деяких весняних колекціях з’явилися підбори-«рюмочки» та підошви-платформи середньої висоти, актуальна також гостра висока шпилька. «Носик» жіночого взуття цієї весни має бути загостреним або квадратним. Також модне взуття, оздоблене аплікацією, шнурівкою, стрічками, мереживом, стразами, бісером, блискітками, ременями, пряжками — тобто всім тим, що може найзвичайнісіньку пару перетворити у витвір дизайнерської думки. Чоловікам цієї весни варто звернути увагу на двоколірні моделі — як кольорові, так і більш стримані чорно-білі. «Носик» модних черевиків — видовжений, але не такий довгий, як торік. Проте офіційне взуття, на думку дизайнерів, має бути із заокругленим носом. Якщо ж ви людина вільна від стереотипів та офісного стилю — зверніть увагу на взуття у стилі «лаунж», виготовлене з оксамиту, м’якої шкіри, войлоку та оздоблене виразним золотим шиттям, стразами, східними орнаментами чи візерунком у смужку. Модні сандалії та черевики повинні мати багато ремінців та застібок, поєднувати різну за фактурою та кольором шкіру.

Рівенські реалії

На превелику радість жіноцтва, у рівенських магазинах можна побачити зразки практично всіх модних тенденцій, зазначених вище. Щоправда, виконаних переважно турецькими умільцями. Цей факт, звісно, дозволяє засумніватися в їхній якості, проте позитивно позначається на ціні — в середньому жіноче взуття можна придбати від 50 (вартість розпродажних туфель торішнього сезону) до 600 гривень за модні чобітки. Для любительок останніх варто знати про розпродаж в одному із відділів першого поверху Будинку одягу (від входу повернути наліво і йти до останнього взуттєвого відділу), в якому нині можна придбати близько сотні переоцінених чобітків — як зимових, так і цілком актуальних весняно-осінніх. Вибір великий і на будь-який смак — тут тобі й високі ботфорти, й яскраві лакові чоботи, і шнурівки, і вишивка — загалом всі модні тенденції в одному відділі, стати власником яких можна в середньому за 100-200 гривень. Особливо тут сподобається молодим дівчатам — якщо для повного щастя не вистачає, наприклад, дискотечних лакових червоних чобіт із золотими сердечками — сотня гривень і вони ваші! Серед інших цікавих моделей — джинсове взуття з вишивкою. Наприклад, у першому від входу відділі «Нового рівня» продаються блакитні джинсові туфлі на невисоких прозорих підборах за 205 гривень та сірі джинсові напівчобітки за 285 гривень. Також на полицях взуттєвих магазинів дуже багато барвистого взуття з різноманітним оздобленням, із заокругленими або квадратними носиками, придбати яке можна в середньому за 150-200 гривень. Однак подібні ціни порадують тих, хто підходить до вибору взуття без надмірних амбіцій та фанатизму. Інакше варто зайти до одного з дорогих бутіків, котрих з’явилося в місті чимало. Наприклад, у салоні-магазині «Мілано» продають італійське взуття, до якого можна також придбати подібні за стилем сумочки та аксесуари. Проте комплект — жіночі туфлі+сумочка тут може коштувати понад 4 тисячі гривень. А от чоловіків я мушу розчарувати — ознак наявності модного в цьому сезоні взуття в Рівному поки не спостерігається. Як і торік (і позаторік) господарі взуттєвих магазинів пропонують носити чоловіками класичні чи наближені до класичних моделі переважно чорного та коричневого кольорів, середня вартість яких становить 200-300 гривень, дорожчі моделі коштують 600-1000 гривень і вище.

Який матеріал найліпший?

На думку спеціалістів, матеріалу ліпшого за натуральну шкіру не існує, адже вона має найвищі гігієнічні та екологічні властивості. Взуття із штучної шкіри — дешевше, часто яскравіше та, на перший погляд, гарніше. Проте гігієнічні властивості штучної шкіри бажають бути кращими. Щоб відрізнити натуральну шкіру від штучної, потрібно взяти взуття в руки — шкірозамінник від тепла рук швидко нагрівається, а от шкіра залишається прохолодною. Також варто поглянути на шви — шкірозамінник має тканинну підоснову, шкіра — ворсисту поверхню. Якщо при виборі літнього взуття ви надаєте перевагу природним матеріалам, то найліпшим варіантом буде взуття зі шкіри молочного теляти («опоєк»). Така шкіра тонка, але міцна, а взуття з неї найкомфортніше для спекотного літа. Взуття з найм’якшої козиної шкіри («капретто») — дороге, красиве й зручне. Натуральна замша також досить дорогий матеріал, оскільки виготовляється зі шкіри дуже хорошої якості. Замшеве взуття гігієнічне — влітку в ньому зручно й не жарко, але воно має суттєвий недолік — недовговічність, особливо при неправильному догляді. Підошва взуття може бути шкіряною, комбінованою з частковим застосуванням штучних полімерів чи повністю полімерною. Варто знати, шо шкіряні підошви, як правило, роблять для класичного чи так званого офісного взуття — для експлуатації переважно в приміщеннях. Шкіряні підошви мають хорошу еластичність, однак вони не досить міцні для ходіння по асфальту, тим паче у вологу погоду. Штучні матеріали, навпаки, надійні, міцні, еластичні та довговічні.

Практичні поради

1. Міряти взуття потрібно на обидві ноги, оскільки в більшості людей вони трішки відрізняються за розміром. 2. В обраному вами взутті треба трохи посидіти, а ліпше — походити 10-15 хвилин. Перенесіть вагу з п’ятки на носок. Потім зніміть взуття й огляньте ступні — якщо помітне почервоніння, ліпше обрати іншу пару. 3. Перевіряйте взуття рукою зсередини — його внутрішня поверхня повинна бути м’якою й не мати грубих внутрішніх швів. Устілка повинна бути досить м’якою й вийматися із взуття. 4. Підошва повинна бути досить жорсткою й виконувати роль амортизатора. 5. Безпечна для жіночого здоров’я висота підборів становить до п’яти сантиметрів, для чоловіків бажаною висотою підборів є 1,5 сантиметра. 6. Варто знати, що гарантійний термін (у середньому два місяці) для взуття починається не з дня купівлі, а з початку відповідного сезону: для зимового — з 15 листопада до 15 березня, для літнього — навпаки. Тобто якщо ви придбали зимові чобітки влітку, гарантійний термін на них починаєтья не одразу, а лише з 15 листопада.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також