Жебраки теж сміються

1716 0

Ми у соцмережах:

Жебраки теж сміються

Хто з нас не мріяв розбагатіти? Причому за один день. Але практика свідчить: щасливчики не завжди вміють розумно розпорядитися подарунками фортуни. Розповімо про те, як переможці лотерей «прилаштували» свої мільйони.

Не ховайте грошики Канадець Пітер Дашоп, який зірвав джекпот 3,6 мільйона доларів, мовчав про виграш цілий рік. Він поклав квиток на зберігання в банківський сейф. Про перемогу молодий чоловік розповів тільки мамі. Своє дивне рішення Пітер пояснював тим, що це дуже великі гроші і вони можуть повністю змінити його життя. «Мені здалося, що краще буде почекати, осмислити те, що сталося», — розповів Дашоп. Якби канадець відразу заявив про перемогу і поклав виграні гроші в банк, то заробив би на одних відсотках 100 тисяч доларів.

Не кидайте мільйони в сміття Переможців лотерей часто доводиться розшукувати, залучаючи для цього ЗМІ, а часом і поліцію. Деглі Мартінес зірвав джекпот американської лотереї Lotto. Він виграв 65 мільйонів доларів — найбільший приз за 30-річну історію розіграшу. Але Мартінес випадково викинув лотерейний квиток у сміттєвий кошик. Пощастило, що в Мартінеса залишилася квитанція, яка підтверджує купівлю квитка. За цілий рік, а за законом саме стільки часу повинно було минути, інший претендент на виграш так і не з’явився.

У вас же зовсім немає фантазії! Вигравши величезні гроші, люди часто не знають, що з ними робити. Деякі щасливчики не знаходять нічого кращого, як залишити все як було. Британець Люк Піттард виграв у Національну лотерею 1,3 мільйона фунтів стерлінгів. Півтора року він вів привільне життя винятково у власне задоволення. Купив новий будинок, відсвяткував пишне весілля, провів медовий місяць на Канарах. Але незабаром життя багатія йому наскучило, і Люк повернувся на колишнє місце роботи... у МсDоnаld’s. Тепер Піттард смажить на кухні котлети за 5,85 фунта за годину і почувається цілком щасливим. Гроші він вклав у банк і одержує непогані відсотки. Але бути безробітним мільйонером не хоче.

«Чотири мільйони? Зовсім забув!» Мало не упустив свій щасливий шанс забудькуватий німець (підприємець так і не зважився назвати привселюдно своє ім’я). Він виграв у лотерею 3,9 мільйона євро, але з’явився за виграшем лише через два місяці. Чоловік зізнався: він зовсім забув про білет. Тільки коли переможця лотереї почали розшукувати через ЗМІ, він згадав, що колись заповнив білет на цей розіграш. Однак навіть тоді німець не вирушив за виграшем. Замість цього протягом двох тижнів він обговорював з дружиною і дітьми, на що витратити гроші. Новоспечений мільйонер не збирається ані переїжджати, ані змінювати місце роботи. Його все і так влаштовує.

Кухар, прибиральниця і бомж — мільйонери У Великобританії живе не тільки кухар-мільйонер, але і прибиральниця-мільйонерка. Шотландка Сорайя Лоуелл виграла в «Бінго» 1 мільйон 168 тисяч фунтів стерлінгів. Це світовий рекорд. Але мати чотирьох дітей не збирається залишати свою улюблену роботу. Крім того, ця незвичайна жінка вирішила поділитися половиною виграних грошей із сусідкою. А Герберт Плант останні кілька років провів у притулку для жебраків Святого Павла в Блекпулі. Звідки він взяв гроші на лотерейний білет, історія замовчує, але колишньому бездомному дуже пощастило: він виграв 2,6 мільйона фунтів стерлінгів. Незважаючи на виграш, Плант заявив, що купувати будинок і переселятися не збирається. Йому й у притулку добре. А на виграні гроші колишній бомж планує купити автомобіль, погасити іпотечний кредит сина і піти на футбольний матч.

Формула виграшу Математики стверджують: універсальної формули, за якою можна вирахувати виграшні номери, не існує. Соціологи з Університету Карнегі-Меллон (штат Пенсільванія), встановили: справа не в жадібності, а в бідності. Хоча в тих, хто часто грає, більше шансів не розбагатіти, а розоритися. У середньому державні лотереї повертають у вигляді виграшів тільки 53 центи з кожного вкладеного долара. Втім, бувають і винятки. Так, англієць Денні Уільямс повірив у підказку долі. Якось він обідав у китайському ресторані, де замовив знамените на ввесь світ печиво з пророцтвами. Однак всередині виявилися не слова, а числа: 11, 12, 22, 23, 24, 36. Британець їх запам’ятав і вирішив завжди використовувати під час різних розіграшів.Одного разу йому пощастило. Завдяки цим шести числам він став власником 235 тисяч фунтів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також