Дитячий алкоголізм – причини та наслідки

1374 0

Ми у соцмережах:

Дитячий алкоголізм – причини та наслідки

Сучасні діти прагнуть швидше вирости та часто наслідують поведінку дорослих у своєму оточенні. Якщо ви не вживаєте спиртне і вважаєте, що застраховані від подібного явища, то ви помиляєтеся.

Якщо ви зіткнулися з проблемою алкоголізму, то можете звернутися за професійною допомогою в клініку «АТОС» atosklinika.kiev.ua/lechenie-alkogolizma тут вже протягом 20-ти років допомагають своїм пацієнтам звільнитися від залежностей. Роз'яснювальні бесіди допоможуть у лояльній формі надати дитині інформацію про шкоду, яку завдає алкоголь.

Чим небезпечне розпивання спиртного?

В першу чергу найбільший вплив етиловий спирт має на фізичний стан людини. Для дітей характерно більш швидке руйнування печінки та шлунково-кишкового тракту в цілому. Так як ще не повністю сформовано вироблення ферментів. Знижується захисна функція імунної системи, погіршується робота серцево-судинної, нервової та сечостатевої систем.

Якщо говорити про соціально-психологічний вплив, то:

• дитина себе не контролює і слабо оцінює ризик для власної безпеки;
• розпивання спиртного викликає швидке звикання у дітей;
• відбувається деградація особистості;
• інтоксикація етанолом.

Причини виникнення дитячої алкогольної залежності

• виглядати доросліше;
• влитися в компанію;
• відчути себе більш розкутими, сміливими;
• піти від реальності, проблем, переживань.

Якщо ви зіткнулися з тим, що дитина вперше вживала алкоголь, то не панікуйте і не карайте. Такі дії призведуть до погіршення ситуації. Слід розцінити це як сигнал розглянути проблему більш детально. Регулярна наявність характерного запаху – це сигнал до негайних дій. Так як час звикання і перехід від стадії до стадії дуже короткий.

Не вдавайтеся до тотального контролю, це може тільки погіршити ситуацію. Звертайте увагу на психологічний стан дитини. Часті зміни настрою, дратівливість і замкнутість є непрямими ознаками зростаючої проблеми. Поговоріть зі своєю дитиною або зверніться до професіоналів, що попередити її розвиток.

Ліцензія МОЗУ № 28 від 11.07.2013
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також