Російські війська застосували невідому отруту в Маріуполі – «Азов»

880 0

Ми у соцмережах:

Російські війська застосували невідому отруту в Маріуполі – «Азов»

Захисники Маріуполя з полку «Азов» повідомили, що ввечері 11 квітня російські військові застосували невідому отруйну речовину проти українських військових і цивільних людей у Маріуполі.

- Російські окупаційні війська використали проти українських військових і цивільних осіб в місті Маріуполь отруюючу речовину невідомого походження, яку було скинуто з ворожого БПЛА. У постраждалих спостерігається дихальна недостатність, вестибуло-атактичний синдром, заявили у полку «Азов».

Наслідки використання невідомої речовини уточнюються, повідомляє Радіо Свобода.

Раніше російське державне агентство «РИА Новости» процитувало одного з представників підтримуваного Росією угруповання «​ДНР»​ Едуарда Басуріна, який допустив застосування хімічної зброї проти українських військових у Маріуполі, які перебувають в «Азовсталі».

Британська військова розвідка допустила можливість застосування російськими військами фосфорних боєприпасів у Маріуполі.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр сьогодні прокоментувала можливе застосування хімічної зброї у Маріуполі в  ефірі телемарафону.

- Станом на зараз ми цю інформацію перевіряємо, намагаємося зрозуміти, що. За попередніми даними, є припущення, що це, швидше за все, були фосфорні боєприпаси. Можливо. Остаточна офіційна інформація буде пізніше. Але потрібно розуміти, що ризик застосування хімічної зброї дійсно існує і він доволі високий, - заявила Маляр.

Нагадаємо, що Маріуполь був оточений російськими військами ще в перші кілька діб широкомасштабного вторгнення, яке розпочалося 24 лютого. Українські підрозділи чинять опір у приазовському місті вже понад півтора місяця.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також