Мисливців більше!

1392 1

Ми у соцмережах:

Мисливців більше!

Побачити таке можна лише у нас. Групи вгодованих мужиків блукають у вихідні дні лісами та полями з рушницями, сподіваючись когось вполювати. Це зробити складно — оці «ахотнікі», а саме «ахотай» звуть своє заняття любителі вбити дику птицю чи тварину, винищили у наших краях чи не все, що рухається.

Це у нас поки що вважається забавою для багатих — кожен серйозний пацан повинен мати рушницю чи навіть кілька та автомобіль-всюдихід, аби виглядати як… Як бовдур! Бо у цивілізованому світі ходити на полювання вже давно вважається непристойним. Європою вільно бігають звірі й літають птахи, для них роблять часом більше, ніж для людей, аби вберегти природу. Ми ж цю природу нищимо як дикуни. Хоча чому як? Ну скажіть, яке задоволення може бути від того, що десяток моторизованих бовдурів вб’ють того нещасного зайця, нещасну косулю чи нещасну качку, яких ще випадково не вбили такі самі бовдури раніше? Вам що, м’яса треба? То підіть купіть! Дичина тверда і несмачна, і ви це добре знаєте! Хочете вправлятися у точності стрільби? То підіть у тир для стендової стрільби і пуляйте там по макетах кабанів і тарілочках у небі! Ні — палять солярку, розбивають лісові стежки, аби таки вбити вигнану на них нещасну тварину!

А ще напиваються у процесі горілки, чи, по-модному, віскі. Мужики ж бо!

Отакі, перепрошую, у них розваги. І чим більше у людини грошей, чим вище вона вилізла офіційною чи неофіційною драбиною, тим сильніше бажання постріляти! Наслідки сумні. І не лише для бідолашних звірів та птахів, а й для самих «ахотнікав». Оскільки дичини стає все менше, а охочих похизуватися у лісі з ружжом, навпаки, — стає все більше, вони починають вбивати самі себе. Вже не знаю, скільки широко і не дуже відомих українських багатіїв завершили своє земне існування від дружнього пострілу такого ж самого, який чи то через дурість, чи в нетверезому стані прийняв колегу по престижному відпочинку за кабана чи зайця. Часом страждають і невинні люди, які випадково опиняються на шляху «ахотнікав». Шкода загинути так по-дурному! Але хто їм винен? Хто змушував купувати зброю і пертися «на ахоту»? Не думаю, що чергова трагедія на полюванні когось із них зупинить. Таких у нас стає все більше, і я не знаю, скільки вони мають перестріляти один одного, аби зрозуміти, що вони дурні, і зрозумівши, не лише припинити самим нищити природу і собі подібних, а й зробити все для офіційної заборони цієї «ахоти».

Поки що не видно, що вони розумнішають, тож нові смерті від мисливського пострілу — це лише справа часу.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також